2014-05-15 01:42:52• hírek • Kocsis Zoltán

Fiatalokkal a fiatalokért

Fiatalokkal a fiatalokért: akár ez is lehetne a mottója az RMDSZ azon szándékának, hogy minden eddiginél jobban megpróbálja megszólítani az erdélyi magyar fiatalságot. Ezt bizonyítja, hogy az ifjúságnak külön képviselőjelöltje van a közelgő európai parlamenti választásokon a székelyudvarhelyi Antal Lóránt személyében. Antal szerdán Szatmárnémetibe látogatott, ahol Nagy Szabolcs parlamenti képviselőjelölt társaságában informális, kötetlen beszélgetésen találkozott a helyi magyar sajtó képviselőivel.

Antal Lóránt elmondta, hisz a mai erdélyi magyar fiatalokban, noha velük szemben túlságosan is sok az előítélet: nem olvasnak, nem tanúlnak, céltalanok és reménytelenek, nem éreznek felelősséget a közösség iránt. Szerinte a fiatalok képesek lehetnek ezt megcáfolni, Európa pedig ehhez komoly segítséget nyújthat: utazási, munka- és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít. Nagyon fontos azonban, hogy a fiatalok tisztában legyenek lehetőségeikkel, véli az EP-képviselő.

„Nem a fiatalok vannak a politikáért, hanem a politika van a fiatalokért", vallja Antal. Szerinte ugyanis nem a fiatalok a hibásak, ha a politika nem tudja őket megszólítani. A fiatalokat meg kell hallgatni, támogatni, biztatni kell és utat kell mutatni számukra. És nem csak várni a szavazatukra, mondja.

Antal emlékeztetett arra a számtalan pályázatra, amelyet az európai uniós tagság tett lehetővé és amellyel számtalan, fiataloknak szóló programot, eseményt sikerült szervezni az elmúlt években. Kiemelte azt is, hogy Szatmár megye egy részében kettős fontossága van a május 25-nek, hisz az európai parlamenti választások mellett parlamenti választásokat is tartanak. Ahol a szintén fiatal, harmincas éveinek elején járó Nagy Szabolcs az RMDSZ jelöltje.

A sajtóval való megbeszélést követően és az egyéb hivatali programok közepette Antal Lóránt szakított némi időt a szórakozásra is: a skate-parkban bemutatta, hogy a gordeszkázás sem áll távol tőle. Az ott bemutatott lendülettel kívánja majd képviselni az erdélyi magyar ifjúságot az Európai Parlamentben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: